Veľvyslanec cudzej mocnosti úplne otvorene vyvíja nátlak na poslancov Národnej rady SR

V utorok 11. decembra bol zvolaný Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť. Podľa našich informácií bol jeho hlavnou témou hosť – veľvyslanec USA Adam Sterling, ktorý podával informácie a želania USA na Slovensku
Na snímke veľvyslanec Spojených štátov amerických na Slovensku Adam Sterling
Výbor údajne nebol tajný, ale bol zvolaný na poslednú chvíľu. Na stránke Národnej rady nie je (zatiaľ?) o tomto výbore zo dňa 11. decembra žiaden záznam. Zostane neregistrovaný, teda nie tajný v zmysle neprístupný verejnosti, ale doslovne zamlčaný, akoby sa ani nestal?
Našťastie jeden poslanec, člen tohto výboru, povedal verejne, čo sa na Výbore dialo.
“Naozaj dnes, keby ste boli na tom branno-bezpečnostnom výbore, kde bol veľvyslanec Spojených štátov amerických, tak by ste videli, že oni úplne bez hanby, bez hanby presadzujú svoje ciele, bez hanby povedia poslancom: “toto musíte spraviť”. Ja som nechcel veriť vlastným ušiam, vlastným očiam a hovorím, už to takto nemôže byť, my už nemôžeme byť pasívni, nejaké pasívne figúrky a nechať sa manipulovať do situácie, ktorá pre Slovensko je maximálne nevýhodná.
Výbor nebol tajný. To bol verejný výbor zvolaný na poslednú chvíľu a celý čas sme iba počúvali od americkej strany, aké dôležité je, aby slovenské elektrárne začali nakupovať palivo od nich.”
Otázka: “Nie je neobvyklé, že sa na bezpečnostnom výbore baví americký veľvyslanec o v podstate ekonomických otázkach?”
“My keď sme išli na ten výbor, tak sme v podstate nevedeli, aký bude jeho obsah. V pozývajúcej informácii bolo napísané “stretnutie s americkým veľvyslancom”. Ale podľa mňa to nikto ani netušil, že my budeme svedkami toho, ako veľvyslanec cudzej mocnosti úplne otvorene vyvíja nátlak na poslancov Národnej rady aby zmenili legislatívu v prospech ich záujmov.
Ja som s tým musel ísť von a chcem, aby ľudia o tom naozaj vedeli,” povedal nášmu redaktorovi poslanec NR SR Marián Kotleba.
“Verím, že niečo z tohto sa dostane na svetlo sveta, lebo ľudia by mali o tomto vedieť, aké vážne sú tie geopolitické hry, do ktorých niektoré mocnosti zaťahujú aj Slovensko.”

Pridaj komentár

Design a site like this with WordPress.com
Začíname